23/09/2019

Kako je biti Java Developer u Koiosu

Popričali smo s Dominikom koji u Koiosu kao Java developer radi preko godinu dana. Njegova su iskustva mahom pozitivna, što će reći da bi se i vama moglo svidjeti u Koiosu (ako volite raditi na kompleksnim projektima u financijskoj industriji).

Sjećaš li se svog prvog radnog dana?
Prvi kolege koje sam upoznao bili su Marijeta, Branko i Marko. Popili smo kavu skupa, oni su me uveli u zadatke na kojima trenutno rade, razjasnili su mi potrebe klijenata, pa mi dali prve zadatke, da pohvatam konce i snađem se. Nije dugo trajalo i već sam pisao skripte prema zahtjevima klijenata.

Što točno radiš kao Java developer?
Trenutno je moj zadatak izrada Java skripte za Atlassian proizvode prema zahtjevima funkcionalnosti klijenta. Kako je klijent banka, ne mogu vam reći više, ali vam mogu reći da je banka za koju radimo poznata na našem tržištu po inovativnosti proizvoda i brizi za klijente. Posao je dinamičan, tim je odličan, a projekti su zanimljivi. Ne volim zahtjeve tipa “Ma daj samo nešto malo izmjeni u ovoj skripti, to ti je 5 minuta”, jer svi znamo da to nikad nije tako, ali da se ne žalim, atmosfera na poslu je super i za sad imam samo riječi hvala.

I za kraj, imaš li nešto poručiti budućim kolegama?
Samo hrabro.