21/12/2020

Kako je biti Jira konzultant u Koiosu

Za vas smo popričali s Dominikom, koji u Koiosu kao Atlassian konzultant radi preko dvije godine, a odnedavno je i Team lead.

Sjećaš li se svog prvog radnog dana?
Prvi dan na poslu se rijetko zaboravlja, pa tako i ja pamtim svoj prvi radni dan. Branko i Marko su kolege koje sam prve upoznao. Predali su mi svu opremu za rad, upoznali s ostalim kolegama te započeli s uvodom u trenutne projekte i način rada. U kratkom roku, već sam bio dio projektnog tima.

Što točno radiš kao Atlassian konzultant?
Ukratko, optimizaciju i digitalizaciju poslovnih procesa kroz Atlassian alate. Svaka tvrtka radi na određen način i ima svoje procese. Moj posao kao Atlassian konzultanta je koristiti najbolje prakse i kroz implementaciju Atlassian alata pomoći klijentu da njegov kompletan poslovni proces radi za njega na najbolji mogući način. Trenutno implementiramo ITSM proces kod velikog klijenta i to je projekt kojem sam se jako radovao.

Što voliš na svom poslu, postoji li nešto što ne voliš?
Najviše me veseli vidjeti razliku između početka i završetka implementacije projekta, odnosno napredak koji smo napravili u procesima kod klijenata. Također, posao kojeg radim je izrazito dinamičan, raznovrstan i zanimljiv.

Imaš li neku anegdotu za podijeliti?
Paaa često znamo koristiti razne primjere kako bismo opisali procese kroz funkcionalnosti Atlassian alata. Jednom prilikom smo koristili primjer organizacije svadbe. Bilo je zabavno, jer sam ujedno i sam shvatio što me čeka u budućnosti… 😊

Nešto za poručiti budućim kolegama?
Svaki posao ima teške dane, ali uz odličan tim i kolege s kojima možeš uvijek popričati sve je lakše. Koios brine o svojim zaposlenicima te je timski duh uz ugodnu atmosferu uvijek prisutan, što je meni jako bitno. Projekata uvijek ima pa se veselimo i svim novim članovima tima.