30/09/2019

Kako izgleda dan .NET Devleopera u Koiosu

Popričali smo s Denisom koji tu radi preko godinu dana. Njegova su iskustva mahom pozitivna, što će reći da bi se i vama moglo svidjeti u Koiosu.

Sjećaš li se svog prvog radnog dana?
Prvi dan sam upoznao Ivana i Borisa – najviše zato jer su bili jedini u uredu kad sam ja stigao. Boris mi je pokazao ured, gdje što mogu pronaći ako mi zatreba, uputio me u praćenje vremena kroz TSheets, dobio sam pristup GDriveu i zadatak da pročitam knjigu iz C# za zagrijavanje.

Što točno radiš kao .NET developer?
Trenutno radim na razvoju .NET aplikacija, iako mi je stack malo širi pa radim i na razvoju baza i sučelja. Najluđe mi je kako ljudi koji ne znaju programirati misle kako je programiranje magija , a mi programeri smo ludi čarobnjaci. Bez brige, na poslu vam neće trebati bijela sova, niti šiljati šešir.
Trenutno dovršavam razvoj aplikacije za edukaciju zaposlenika jedne banke. Klijenti su super, zahtjevi su im uvijek razumni pa ne osjećam preveliki pritisak. Komunikacija sa business odjelom je super, gotovo da i nema nesuglasica, a ako ih bude, brzo se riješe.

Što voliš na svom poslu, postoji li nešto što ne voliš?
Volim rješavati probleme i to što nam Koios dopušta da si sami organiziramo vrijeme kad rješavamo neki zadatak. Ne volim to što sam stalno u zatvorenom, ali takav mi je posao. Ekrani laptopa se još uvijek teško vide ako je vani sunčan dan.

Imaš neku anegdotu za podijeliti?
Imao sam jednom zahtjev klijenta da napravim izvještaj koji bi se morao ispisati u nekoliko stotina tisuća redaka u Excelu. Ne znam je li to smiješno, meni je bilo.

Imaš nešto za poručiti budućim kolegama?
Koios je odlična firma u kojoj imate priliku izbrusiti trenutne i steći nove vještine. Svatko se može priključiti zanimljivim projektima na kojima sudjeluju kolege iz svih odjela u firmi. U uredu nikad nije dosadno, a firma još uvijek raste. Na svakoj koordinaciji upoznam nekog novog kolegu ili kolegicu.