30/06/2023

Pripremite se za prekid podrške Jira servera uz našu podršku

Kraj podrške za Jira servere brzo se približava. Nakon 15. veljače 2024. godine, tehnička podrška, sigurnosna ažuriranja i ispravke grešaka više neće biti dostupni od strane Atlassiana. Iznimno je važno da korisnici razumiju implikacije ove promjene i poduzmu odgovarajuće mjere kako bi izbjegle operativne prekide ili sigurnosne rizike.

Naša tvrtka, kao pouzdani Gold Atlassian partner, razumije problematiku tranzicije i spremni smo pružiti pomoć korisnicima tijekom ovog ključnog razdoblja. Važno je napomenuti kako smo proveli brojne uspješne migracije na cloud i u potpunosti smo spremni pomoći i podržati vašu tvrtku tijekom tranzicije.

Ispod su navedeni ključni koraci koje korisnici mogu poduzeti kako bi se učinkovito pripremili:

1. Počnite s procesom migracije na vrijeme: Proces migracije na cloud često je složeniji i dugotrajniji nego što većina očekuje. U prosjeku, potrebno je oko devet mjeseci, od faze procjene do konačne faze pokretanja. Ako s migracijom krenete na vrijeme izbjeći ćete potencijalne rizike i sigurnosne prijetnje.

2. Razmislite o prelasku na Atlassianov cloud: Cloud platforma Atlassiana ne samo da je sigurnija i isplativija, već također potiče i implementaciju novih značajki. Osim toga, kompatibilna je s radom na daljinu, što postaje sve važnije u suvremenom radnom okruženju. Kao dio ove tranzicije, Atlassian nudi besplatno 12-mjesečno probno razdoblje migracije na cloud za Jira Software, Jira Service Management i Confluence alate. Probno razdoblje pružit će vam dovoljno vremena da procijenite prikladnost clouda za potrebe vašeg poslovanja.

3. Iskoristite Atlassianove resurse: Atlassianov migracijski program (AMP) nudi mnoštvo resursa kako bi tvrtkama olakšao prijelaz na cloud. Za početak bi bilo dobro procijeniti vaše vanjske aplikacije i provjeriti njihovu dostupnost te kompatibilnost s Atlassianovom cloud platformom.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana uz migraciju, slobodno nas kontaktirajte. Sigurni smo da Vam naše iskustvo u ovom segmentu može pomoći da lako i uspješno sprovedete tranziciju i nastavite uspješno poslovati s Atlassianovim alatima.