24/03/2023

Koios je ugostio pregovaračku radionicu Matthewa Mulforda

Od 17. do 19. ožujka, Koios je imao iznimnu čast biti domaćin Matthewa Mulforda i njegove radionice o pregovaranju u zagrebačkom uredu!

Matthew Mulford je dobro poznati stručnjak u području pregovaranja koji je radio na prestižnim sveučilištima poput London School of Economyja i pariškog HEC-a. Razvio je izuzetno učinkovit program obuke za one koji žele unaprijediti svoje vještine pregovaranja. Njegov program je osmišljen kako bi pojedincima i timovima pružio alate i tehnike potrebne za postizanje boljih rezultata u pregovoranju.

Mulfordova radionica usredotočena je na sljedeća ključna područja:

Priprema: Prvi korak u bilo kojem pregovaranju je priprema. Mulford naglašava važnost razumijevanja vlastitih potreba i prioriteta, kao i onih druge strane. Na taj način možete stvoriti plan koji uzima u obzir interese obje strane i maksimizira potencijal za uspješan ishod.

Komunikacija: Učinkovita komunikacija ključna je u bilo kojem pregovaranju. Mulford poučava pojedince i timove kako jasno i učinkovito komunicirati, uključujući kako aktivno slušati, postavljati prava pitanja i prenijeti svoju poruku na način koji će rezonirati s drugom stranom.

Strategija: Pregovaranje je strategijski proces, a Mulfordov program obuke pruža pojedincima i timovima alate potrebne za razvoj učinkovitih pregovaračkih strategija. To uključuje razumijevanje snaga i slabosti druge strane, identifikaciju potencijalnih područja kompromisa i izradu plana za postizanje svojih ciljeva.

Izgradnja odnosa: Pregovaranje se ne odnosi samo na dobivanje onoga što želite, već i na izgradnju i održavanje odnosa. Mulford poučava pojedince i timove kako izgraditi povjerenje i dobar odnos s drugom stranom, kao i kako održavati te odnose tijekom vremena.

Mulfordov program obuke izuzetno je učinkovit jer se temelji na stvarnom iskustvu. Pregovarao je višemilijunske poslove za neke od najvećih svjetskih tvrtki i to iskustvo prenosi na svoj program obuke. Njegov program također je vrlo interaktivan jer sudionici sudjeluju u simulacijama stvarnih pregovora i sličnim aktivnostima.

Sveukupno, Mulfordov program obuke o pregovaranju pokazao se izvrsnim izborom za pojedince i stručnjake u Koiosu te će im sigurno pomoći u daljnjim pregovaračkim izazovima.