31/07/2023

Prihvaćanje promjena: ESG regulacija

U kontekstu našeg zajedničkog nastojanja prema održivijoj budućnosti, od ključne je važnosti uskladiti ciljeve s rastućim trendovima u industrijskim standardima. Ključni je čimbenik u tom pomaku pojava i kontinuirani razvoj ESG (okolišnih, socijalnih i upravljačkih) regulacija. Svjesni smo implikacija i ogromnog potencijala koje ESG ima, ne samo za nas, već i za cjelokupnu bankarsku i IT industriju.

Razumijevanje ESG-ja

ESG se odnosi na okoliš, društvo i upravljanje, tri glavna čimbenika kojima se mjeri održivost i društveni učinak ulaganja u poduzeće. Sve više i više, to su postali kriteriji po kojima investitori, regulatori i javnost ocijenjuju organizacije. Ti čimbenici nisu ograničeni samo na okoliš, iako „E” u ESG-u često dobiva najviše pažnje. Također, uključuju socijalna pitanja kao što su radnička prava, protukorupcijska politika, kao i upravljanje organizacijom.

Posljedice uredaba ESG-a

Dakle, tko će biti uključen u novu regulativu? Jednom riječju, svi. Od najmanjih start-up poduzeća do najvećih bankarskih konglomerata, ESG propisi su spremni revolucionirati način na koji pristupamo poslovanju. Tim se normama osigurava da se svi sektori industrije, neovisno o njihovoj veličini ili funkciji, pridržavaju načela promičući uključivije i pravednije poslovno okruženje.

Kao digitalni arhitekti bankarske industrije imamo jedinstvenu priliku—i odgovornost, izraditi rješenja koja ne samo da zadovoljavaju regulatorne standarde, već i potiču pozitivne društvene promjene. Integriranjem ESG aspekata u naš proces poslovanja možemo oblikovati budućnost naše industrije i pozitivno utjecati na druge.

Priprema za održivu budućnost

U Koiosu se pripremamo za novo doba poslovanja uključivanjem ESG strategija u naše osnovne poslovne prakse. Poduzimamo potrebne korake kako bismo osigurali usklađenost s novom regulativom uz zadržavanje naše predanosti inovacijama i izvrsnosti. Kako se prilagođavamo novim standardima, nastojimo i voditi naše partnere i klijente kroz nadolazeće promjene pružajući podršku i uvide kako bismo se kretali kroz ovu novinu.

Suočeni s tim promjenama, doživljavamo to kao priliku da budemo bolji—za naše klijente, naše zaposlenike i naš planet. Propisi ESG-a predstavljaju pomak prema održivijem, pravednijem i otpornijem načinu poslovanja. Prihvaćanjem tih promjena ne pripremamo se samo za budućnost, nego ju i aktivno oblikujemo.

Pratite novosti oko ESG regulacija s nama dok istražujemo kako mi, kao industrija, možemo prihvatiti zadane propise i preoblikovati svoju budućnost.